Hørdum kro 1872 – 2014

En epoke sluttede med fest

TILLØBSSTYKKE: 80 havde bestilt bord på Hørdum Kro og 30 mad ud af huset på den sidste aften.

Af Villy Dall
villy.dall@nordjyske.dk

Hørdum: Siden 1882 har der været kro eller gæstgivergård ved Hørdum station, men i aftes, fredag, var det slut. Det blev så til gengæld en festaften.
88 havde bestilt bord på kroen, og 20 havde bestilt mad ud af huset – mange kroens berømte 280 grams wienerschnitzler.
Kurt Bundgaard Jacobsen købte kroen i 1974, og hans kone, Anne Lise Søndergaard, kom til i 1980. Da de ikke har kunnet sælge kroen, har de valgt at lukke og blive boende indtil videre.
Det er kedeligt, lød det fra den halve snes medlemmer af Madklubben, som naturligvis var på plads. Om sommeren kalder de sig Kanoklubben, men i vinterhalvåret har de indtil nu mødtes én gang om måneden på kroen.
Den er jo kendt for sine yderst solide måltider til en rimelig pris, som det nikkende blev konstateret rundt omkring bordet
Hvordan det nu skal gå med klubbens arrangementer er der endnu ikke fundet en løsning på. Maden kunne medlemmerne nok selv lave, men vaske op, det vil de i hvert fald ikke.
Der var naturligvis også mødt andre af kroens faste gæster, heriblandt præmiewhistklubben, som i dagens højtidelige anledning havde taget fri for at starte tidligt.
Det var den navnkundige kroejer Johs. Nyeboe, Koldby, der byggede kroen dengang Thybanen åbnede, og der blev station i Hørdum. Ligesom han i øvrigt gjorde det i Sjørring og Hurup.

[ Thisted Dagblad, den 1. november 2014 ]